Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea cremelor. Pofta buna!!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si mac

Ingrediente

  • ●Blat:
  • ●70 g mac
  • ●200 g unt
  • ●225 g faina
  • ●1 lgt praf de copt
  • ●4 oua
  • ●225 g zahar
  • ●1 lgt extract vanilie
  • ●50 g zahar
  • ●250 g capsune
  • ●Sirop:
  • ●Zeama de la o portocala
  • ●1 lgt extract de portocale
  • ●Crema 1:
  • ●250 ml frișcă LaDorna
  • ●90 g iaurt grecesc
  • ●50 g zahar
  • ●Coaja rasa de portocala
  • ●Crema 2:
  • ●200 ml frișcă LaDorna
  • ●3 oua
  • ●100 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Blat: Preîncălzim cuptorul și ungem o tava cu diametrul de 26 cm cu puțin unt.

2.Amestecam faina cu praful de copt, apoi le punem deoparte.

3.Topim untul și îl lasam la răcit.

4.Într-un bol mare de mixer, punem ouăle și zaharul. Le mixam pana când obținem o compoziție groasa și deschisa la culoare. Adaugam untul ușor răcit și extractul de vanilie și mai mixam câteva secunde.

5.Adaugam făina cu praful de copt și incorporam cu o spatula apoi adaugam și semințele de mac.

6.Turnam în tava și dam la cuptor 25-30 min, pana când devine auriu la suprafață și trece testul scobitorii.

Siropul:

1.Încălzim zeama de portocale cu 50g zahar și extract de portocale pana se topeste zaharul.

2.După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți și cu ajutorul unei pensule, insiropam blaturile.

Crema 1:

1.Într-un bol punem iaurtul, frișca, zaharul și coaja rasa de la portocala. Le mixam pana obținem o compoziție groasa și ușor de întins.

Crema 2:

1.Amestecam pe baie de aburi frișca cu ouale și zaharul pudra cu un tel, timp de 20-30 de minute, pana se îngroașă.

2.Trebuie sa avem grija ca bolul sa nu atingă apa și ca apa sa nu clocotească.

3.O lasăm deoparte sa se răcească.

Asamblare:

Blat + crema 2 + 200 g căpșune feliat + blat + crema 1 + blat + crema 1 + căpșune tăiate cubulețe, semințe de mac pentru decor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita