Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea cremelor. Pofta buna!!
Blat: Preîncălzim cuptorul și ungem o tava cu diametrul de 26 cm cu puțin unt.
2.Amestecam faina cu praful de copt, apoi le punem deoparte.
3.Topim untul și îl lasam la răcit.
4.Într-un bol mare de mixer, punem ouăle și zaharul. Le mixam pana când obținem o compoziție groasa și deschisa la culoare. Adaugam untul ușor răcit și extractul de vanilie și mai mixam câteva secunde.
5.Adaugam făina cu praful de copt și incorporam cu o spatula apoi adaugam și semințele de mac.
6.Turnam în tava și dam la cuptor 25-30 min, pana când devine auriu la suprafață și trece testul scobitorii.
Siropul:
1.Încălzim zeama de portocale cu 50g zahar și extract de portocale pana se topeste zaharul.
2.După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți și cu ajutorul unei pensule, insiropam blaturile.
Crema 1:
1.Într-un bol punem iaurtul, frișca, zaharul și coaja rasa de la portocala. Le mixam pana obținem o compoziție groasa și ușor de întins.
Crema 2:
1.Amestecam pe baie de aburi frișca cu ouale și zaharul pudra cu un tel, timp de 20-30 de minute, pana se îngroașă.
2.Trebuie sa avem grija ca bolul sa nu atingă apa și ca apa sa nu clocotească.
3.O lasăm deoparte sa se răcească.
Asamblare:
Blat + crema 2 + 200 g căpșune feliat + blat + crema 1 + blat + crema 1 + căpșune tăiate cubulețe, semințe de mac pentru decor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii