3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> tocanita de pui
amalia aa
mesaj Oct 15 2006, 08:43 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,603
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 16,276



Buna ziua,
fiind una din retetele mele preferate (care imi aminteste mereu de bunica ), m-am gandit sa o pozez si sa o postez.
1 pui ( 1kg)
2 cepe, 1 morcov
2-3 catei de usturoi
200 ml smantana
faina
patrunjel verde
Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Cand carnea este fiarta , separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt. Se serveste cu mamaliga, branza si muraturi .



Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Oct 18 2006, 11:32 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Splendid, Amalia! icon_smile.gif
Trebuie neaparat sa fac si eu cit de curind!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mercury
mesaj Oct 18 2006, 03:21 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 522
Inregistrat pe: 5-May 04
De la: Romania
Membrul Nr.: 14,008



oau ce pofta mi-ai facut! trebuie musai sa fac si eu tocanita zilele astea!


--------------------
OanaAlina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Oct 18 2006, 04:50 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456




Serios e tocanita?
Eu as fi zis ca asta e ciulama!
La mine tocanita se face fara faina, doar ceapa calita cu morcovi, aoi carne si sting cu bulion de rosii, patrunjel si gata.
Si ciulamaua se face asa, cu sos alb de faina.
Oricum, arata super bine si mi s-a facut foame... icon_smile.gif

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chipotle
mesaj Oct 18 2006, 06:22 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 963
Inregistrat pe: 9-August 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 33,228



Si eu tot clujeanca... noi ii spunem tocanita. este preferata mea. cat a fost mama la mine numai din asta a facut in fiecare duminica cu mamaliguta... mie nu-mi iese asa buna ca ei... dar tr sa fac din nou cat de curand.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amalia aa
mesaj Oct 18 2006, 08:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,603
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 16,276



(Chipotle @ Oct 18 2006, 07:22 PM) [snapback]258179[/snapback]

Si eu tot clujeanca... noi ii spunem tocanita. este preferata mea. cat a fost mama la mine numai din asta a facut in fiecare duminica cu mamaliguta... mie nu-mi iese asa buna ca ei... dar tr sa fac din nou cat de curand.


da, in Ardeal este tocanita. Imi era dor de ea , reteta e asa cum o face bunica, nici mie nu-mi iasa asa cum o facea ea, eu zic ca din cauza ca nu-i cu pui de casa ... dar asta e icon_smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ange
mesaj Oct 20 2006, 06:43 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 205
Inregistrat pe: 20-February 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 21,648



si eu tot ciulama i-as spune icon_biggrin.gif
super idee mi-ai dat.o pun chiar astazi in ptactica.merci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tata bucatarul 3...
mesaj Oct 23 2006, 11:38 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 23-October 06
Membrul Nr.: 34,520



ciulama gustoasa da se pune si boia?Si iute cumva?Ma faci sa ma dea ai mei afara!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Oct 24 2006, 12:08 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



pai in Ardeal nu e "papricas"?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NICOLINA
mesaj Oct 24 2006, 12:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,747
Inregistrat pe: 15-May 06
De la: Romania
Membrul Nr.: 32,077



La sfrşit de săptămnă am făcut şi eu tocăniţă de pui cu găluşte de făină ( papricaş) cum i se mai spune,

5 pulpe inferioare, 5 pulpe superioare ,o ceapa mare tocată mărunt ,un gogoşar tăiat pătrăţele , 1 morcov mare taiat felii ,1 legătură pătrunjel verde tocat mărunt ,1 linguriţă boia dulce ,sare şi piper după gust.


- pulpele se călesc n ulei pnă cnd devin albe ,n altă tigae călim legumele puţin (pnă se nmoaie),
se pun pulpele peste,boia sarea şi piperul şi 2 căni de apă,se acoperă şi se lasă să fiarbă,la foc mic,

- separat se fac găluşte de făină ,ouă , apă şi puţină sare, pe care le punem la fiert n apă + sare+
1lingură de ulei cnd a dat n clocot ,cnd sau ridicat la suprfaţă le luăm cu spumiera şi le punem peste
carne ,le mai lăsăm 5 min.

- cu pui de casă tocăniţa este mult mai delicioasă.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chipotle
mesaj Oct 24 2006, 03:54 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 963
Inregistrat pe: 9-August 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 33,228



eu dupa cate stiu tocanita este cea alba si papricasul este cel cu boia, dar mai stii - poate retin eu prost. In fine ceea ce conteaza e ca este delicioasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Oct 24 2006, 06:33 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



de la etnologii mei citire tocanele si tocanitzele sunt un amestec de legume (aci depinde de zona da musai ceapa) si carne in cazul in care nu se fac de post (de cartofi, dovlecei, etc). daca au rosii sunt rosii, daca nu, nu icon_smile.gif

etimologic vorbind, denumirea (tocana sau tocanitza dupa dezmierdari carpato-danubiano-pontice) vine de la taierea in imbucaturi a celor puse in mancare (tocat - tocana - tocanitza).

ar fi dragalash daca am face acum o istorie a tocanitzei dar ar fi de scris multe fiindca in doua case nu-i tocana la fel, e alba, e rosie, e cu porc, pui, vaca ori numai cu legume, cred ca s-ar putea scrie o carte numai despre tocanitze.

de ce ma extaziez asa? ca am gasit o tocanitza de vacutza in cartea lui jamie care suna al naibi de bine si pe care nu o pot face decat cu musafiri caci cei mai in varsta din casa nu sunt adeptzii mancarurilor neclasice (asta din carte are niste arome de final super interesante).

papricasul, in afara de faptul ca beneficiaza de boiaua de rigoare (paprica), nu inseamna ca in tocanitze nu putem pune paprika, mai au pe langa asta si galustile, vorba mancaului, puneti galuste gulashului, ca nu poti manca atata carne pe inima goala si papricash o sa ii zicetzi icon_smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tzushuca
mesaj Nov 30 2006, 07:45 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 222
Inregistrat pe: 19-November 06
De la: Cluj napoca
Membrul Nr.: 34,963



bunica facea reteta asta si tare-i mai iesea da in loc de smantana punea ''lapte prins''==sana de casa
si ea ii zicea tocanita (era romanca)iar bunicu ii zicea paprikas(era maghiar)si asta nu i-a impiedicat sa se iubeasca pana la sfarsitul vietii lor

mie nu-mi iese asa buna si mama zice ca mancarea gatita pe plita la foc cu lemne e mai gustoasa decat la aragaz
asa o fii oare ?
sau buna avea o vorba:''o fost lemnele strambe ''de aia nu mi-o reusit


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Nov 30 2006, 09:54 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



Si la noi ii zicea tot tocanita de pui, stiu ca facea mama, numai ca ea nu punea usturoi in tocanita si in loc de morcov punea ardei gras rosu, in rest toate celelalte ingrediente erau la fel cu cele scrise de tine Amalia.
Trebuie sa fac si eu in curand fiindca mi-ai facut pofta, numai ca eu o sa fac dupa reteta mamei mele.


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Asmera
mesaj Dec 4 2006, 01:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 357
Inregistrat pe: 29-May 06
Membrul Nr.: 32,197



Eu la asta ii zic paprikas de pui si cand fac ingrosala de faina cu smatana, injumatatesc smantana cu lapte. Si nu mai pun usturoi. Se mananca obligatoriu cu mamaliguta. Absolut delicioasa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amanda77
mesaj Dec 6 2006, 04:48 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 92
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,342



Azi am facut si eu "ciulamita" (ciulama+tocanita). Vb sotului meu cand a gustat-o "minunata" kermit.gif Am papat-o cu gogosar si evident cu mamaliguta. Uf, 2 portii am bagat la "ghiozdan"....si eu care ma laudam ca pana la craciun o sa mai dau jos din kg.
In concluzie: sarut mana pt reteta. eusa_dance.gif pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
london
mesaj Feb 28 2008, 12:19 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 28-February 08
Membrul Nr.: 41,806



cat timp dureaza?

CITAT(amalia aa @ Oct 15 2006, 08:43 PM) *
Buna ziua,
fiind una din retetele mele preferate (care imi aminteste mereu de bunica ), m-am gandit sa o pozez si sa o postez.
1 pui ( 1kg)
2 cepe, 1 morcov
2-3 catei de usturoi
200 ml smantana
faina
patrunjel verde
Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Cand carnea este fiarta , separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt. Se serveste cu mamaliga, branza si muraturi .



Go to the top of the page
 
+Quote Post
london
mesaj Feb 28 2008, 12:22 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 6
Inregistrat pe: 28-February 08
Membrul Nr.: 41,806



nu sunt sigur ca se pune morcov,insa stiu ca se face rantas pt a ingrosa sosul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Feb 28 2008, 04:32 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



QUOTE(london @ Feb 27 2008, 05:19 PM) *
cat timp dureaza?


London , depinde de carnea de pui/gaina ....Daca este pui se fierbe carnea mai repede in ~25-30 min , apoi adaugi smantana+faina.
Daca este gaina , timpul de fierbere e mai mare ....... rolleyes.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
amalia aa
mesaj Feb 29 2008, 03:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,603
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 16,276



Multumesc Elena pentru raspuns, nu am vazut ca a scris cineva. floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 05:46 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare