Sari la conținut

Poză

Ciolan de porc cu salata de cartofi


155 răspunsuri la acest topic

#1 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 15 September 2007 - 10:01 AM

Avind oaspeti din RO si mai ales ca acum vine si Oktoberfestul, m-am gindit sa fac ciolane de porc cu salata de cartofi. Este o mancare traditionala a Oktoberfestului. Cam fiecare face ciolanele sau salata de cartofi dupa alta reteta, eu va prezint cum ne place noua:

Am avut patru ciolane de porc( se pot lua si de vitel!) care le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale:

H_1.jpg

putem taia pielea crucis, sa avem la urma un aspect mai frumos al soricului:

H_eingeschnitten.jpg

Facem un amestec de sare, piper,usturoi si chimen.Frecam carnea bine cu aceasta compozitie:

Gew_rze.jpg

Punem la cuptor incalzit la vreo 220?C. In tava mai putem pune ptr. fiecare ciolan un morcov taiat dealungul in doua si o ceapa mijlocie in patru:

H_im_Ofen.jpg

Lasam temperatura vreo 20 min la 220?C. Apoi putem da focul mai mic, evtl. la 180-190 ? C

Si sa nu uitam, trebuie din cind in cind sa stropim carnea cu sosul/grasimea din tava.Ce nu scrie in reteta, este berea! wink.gif
Eu torn aproape o sticla de bere (Paulaner bineinteles..) peste carne in timpul prepararii. Nu toata berea odata.Am mai gustat si eu, pai sa vad daca nu este stricata...poate... laugh.gif
Reteta mea spune ptr. un ciolan de 1,5 Kg trebuie in jur de 2 - 2 1/2 ore. Eu am avut patru din astea si nu am tinut mai mult de atit.Acu, fiecare cuptor este altfel.
Ptr. cei nesiguri: Ciolanul/nele sunt gata si carnea moale cind vedeti ca se desprinde carnea de oase. Cam asa:

H_fertig.jpg

Putem, cei care doresc, sa taiem carnea intre cele doua oase. In afara de Roland, nimeni dintre noi este in stare sa manince un ciolan intreg.

H_angerichtet_auf_Servierplatte.jpg

Si in timpul acela de doua ore jumatate cit ciolanele sunt la cuptor, putem face si salata de cartofi.

Avem nevoie de cartofi fierti in coaja(astea chiar si cu o zi inainte...)
dupa gust, eu la vreo
1,5 Kg de cartofi am pus
6 cepe normale taiate cubuletze mici,
7-8 castraveti murati iara cubuletze.
piper, sare si otet.

1.jpg

taiem cartofii felii direct in oala in care vom amesteca toate la sfarsit,(nu-i nimic daca feliile se rupt, asa-i mai bine...)
Presaram peste stratul de cartofi prima data sare si piper, apoi punem un pumn de ceapa si unul de castraveti.

2.jpg

peste asta stropim dupa gust cu otet.
Si asa facem straturile pina am terminat toate ingredientele. Deasupra mai pun o ceapa rosie, tot cubuletze si ceva patrunjel taiat subtire.

3.jpg

Putem sa lasam acum sa se patrunda toate astea, dar nu este neaparat nevoie(daca ne grabim).

Facem sosul ptr. salata:

maioneza dintr-un ou(atentie! nu ne trebuie toata cantitatea) Eu am pus numai jumatate.
350 g de iaurt
o lingurita de mustar sau doua
amestecam totul bine,potrivim de sare si piper si abia inainte de servire turnam peste cartofi.
Amestecam totul, evtl. decoram cu felii de rosii, patrunjel, adica ce va vine in minte.

4.jpg

Si toate adunate la un loc, arata cam asa:

H111.jpg

Teller.jpg

Pofta mare!

Peter

EDIT :Aranjat pozele la locul lor, dupa schimbare/octombrie 07!

Editat de pitt4, 14 October 2007 - 05:04 AM.

Salutari din Bavaria


#2 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 15 September 2007 - 10:16 AM

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Ce-ai cu noi????? Ce ti-am facut? Fie-ti mila!

Mare inginerie vaz ca nu-i da' arata intr-un fel, de pana si eu as manca shorici de-ala wink.gif

Si poate ma faci sa ma apuc de strans bani pentru un oktoberfest 2008 tongue.gif


Life sucks and then you die! Damn right!


#3 koral

koral

    Big Chef

  • Membri
  • 807 posturi
  • Location:Baia Mare

Postat 15 September 2007 - 10:38 AM

Iar se duce naibii cura mea de slabire de saptamana viitoare! mad.gif Da' chiar , unde-i butonu' ala pe care apesi sa nu se mai vada pozele si retetele?
ohmy.gif
Cum as face sa incerc io reteta asta , da cineva sa ma impiedice sa o si mananc? tongue.gif

#4 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 15 September 2007 - 10:43 AM

Peter, ciolanele alea arata mega-apetisant, cred ca zilele astea il pun si eu pe Cipi sa aprinda gratarul in curte... sa ne delectam si noi cu o farama de Oktoberfest...asa mai de la distanta tongue.gif
... da' unde-i berea???????? ...bine, am inteles ca o parte s-a dus in timpul prepararii biggrin.gif ...dar restul?!

unsure.gif ...da' acuma ma gandesc, oare pot eu face ciolanele la gratar sau ii musai la cuptor???

#5 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 September 2007 - 11:56 AM

(pitt4 @ Sep 15 2007, 08:01 AM)


Putem, cei care doresc, sa taiem carnea intre cele doua oase. In afara de Roland, nimeni dintre noi este in stare sa manince un ciolan intreg.


Peter


Si eu pot!!!!!!!!!!...sa mananc un ciolan intreg! Daca ma concentrez un pic, pot sa le mananc pe toate 4 care le-ai facut!!!! tongue.gif
Multumesc din suflet pt. reteta asta!!!!!

Droopina, stranje curaua si banii, pt. ca OcktoberFest meritaaaaaaaa!!!
Renuntati la diete & stuff si faceti reteta! ..pt ca asa cum o masa lipsa nu slabeste, nici una in plus nu ingrasa! tongue.gif
Eu o fac chiar maine!

Editesc ca...cu ceva timp in urma, ai mai facut o friptura de-asta colorata si cu sorici. Te laudai cu ea la "ce gatim azi" tongue.gif si atunci te-am intrebat ce si cum. Mare lucru nu difera fata de acuma, doar ca atunci era o halca de carne si acuma is ciolane. Ei bine, la vremea aceea eu am facut un ciolan intocmai cum mi-ai explicat si cum le-ai facut si tu acuma, doar ca...mie mi-o iesit soricul cam aspru (abia se putea manca) si nu gasesc explicatia (mentionez ca am fiert ciolanu` in bere inainte de a-l cresta si a-l unge si de a-l baga la cuptor). Poa` din cauza ca nu l-am prea uns cat o stat la copt? Sau l-am tinut prea mult?

Editat de Blonde, 15 September 2007 - 05:19 PM.


#6 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2007 - 03:19 PM

eusa_whistle.gif ca sa recapitulam, deci era deschis ecranul la ciolanele de porc si dupa observatiile pe care le-am auzit, (marfa, super, ce croncant,)am inteles aluzia.
o sa le fac si eu inainte sa plec in vreo delegatie, ca am vazut ca asta imi taie pofta de mancare, si eu chiar am mancat un ciolan de porc autohton, crescut in lux, cu porumb, l-am ras cu vara-mea de au ramas oasele ca in Sahara, era unchiu' sa faca apoplexie cand a vazut isprava, ca el avea planuri cu ciolanele alea. acum nu mai mananc, ca am colesterolul mare, dar n-o sa fac atac de cord dupa un ciolan, nu? si daca ma duc in delegatie, iar mananc doar saratele si pufuleti, ca altceva nu-mi intra pe gat.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#7 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 September 2007 - 05:07 PM

Peter, arata ciolanele alea, de-mi vine sa-mi dau palme. unsure.gif Dar ia zii, sunt un pic afumate sau crude? Ca afumate, as mai avea io o sansa mica sa gasesc,cand le e "sezonul" (adica pe la inceputul lui ianuarie cand se face traditionalul choucroutte) dar crude...neam. Anyway, va trebui sa mai astept vreo trei luni, ca sa gasesc macar afumate, si sa le fac, ca prea imi provoaca precipitatii abundente laugh.gif Daca gasesc intre timp, vin cu poze, sa vezi ca sunt in stare tongue.gif Merci de reteta asta super mega delicioasa , sarumana ..pt masa crybaby2.gif
Fan n_puiu!







#8 Ralesu

Ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 15 September 2007 - 05:19 PM

ma da bine mai arata ciolanele alea ale tale ! sa-ti fie de bine si sa te gandesti si la noi cand oi mai manca !
sunt cu okii pe voi!

#9 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 September 2007 - 08:28 PM

Am venit in graba mare sa cer explicatii!!!!!
In cautare de ciolane prin Billa...am trecut pe la standu` de bere sa vad de Paulander. Esteeeeeeeee!!!! aproape 2 euro sticla de 0,5l! blink.gif Sa iau doă..sa iau una...am luat una!! Am pus-o la rece...si acuma, de curiozitate sa vad cum e... (ciolanele vad eu cu ce le fac maine...poate cu bere Suceava laugh.gif ), am desfacut-o!
O curs in pahar o bere densa, tulbure si...de ce nu, cam şatenă huh.gif Peter, e normal asa?!

La văz si asemanare arata cu berea de casa pe care am baut-o cu ani in urma la Campulung Moldovenesc, in curtea unui padurar. Insa la gust...apai la gust, oameni buni, e divina!!!! nu se compara!

#10 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 15 September 2007 - 09:14 PM

O sa ma ai pe constiinta!!!! Si pe mine si pe copii mei... si pe sotu'.... ca raman singuri pe lume....

Nu vrei sa ma infiezi? Dar cu tot familionul...

Nu mai am cuvinte. Daca vede sotu ce ai facut pe aici... divorteaza sau porneste la vanatoare de bulane (a se citi ciolane, nu va ganditi la prostii)...

Gata, ma las de gatit... asa nu se mai poate dom'le...

Edit: nu stiu daca gasesc bulane din alea pe la noi prin sat, ... dar de-o salata de cartofi tot o pun!!!

Editat de otilia gergely, 15 September 2007 - 09:17 PM.

"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#11 Colentina

Colentina

    Big Chef

  • Membri
  • 935 posturi
  • Location:pe malul oceanului

Postat 15 September 2007 - 09:22 PM

Pitt, ciolanele tale arata excelent! Am sa incerc si eu sosul tau pentru salata cu cartofi (de obicei fac un sos din ulei, otet, sare si piper).

#12 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 September 2007 - 09:40 PM

eu pentru ciolanele astea is in stare sa fac flotari zilnice de acuma si pana intru la pensie rolleyes.gif

#13 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 16 September 2007 - 06:24 PM

(droopina @ Sep 15 2007, 08:16 AM)

Ce-ai cu noi????? Ce ti-am facut? Fie-ti mila!

Mare inginerie vaz ca nu-i da' arata intr-un fel, de pana si eu as manca shorici de-ala

Si poate ma faci sa ma apuc de strans bani pentru un oktoberfest 2008


Droopi, pai BD vine, hai mai adunati citiva/citeva si organizati un autobuz. laugh.gif


(koral @ Sep 15 2007, 08:38 AM)

Cum as face sa incerc io reteta asta , da cineva sa ma impiedice sa o si mananc?


Koral, pune-te si fa, nu-ti va parea rau.


(sava laura @ Sep 15 2007, 08:43 AM)

Peter, ciolanele alea arata mega-apetisant, cred ca zilele astea il pun si eu pe Cipi sa aprinda gratarul in curte... sa ne delectam si noi cu o farama de Oktoberfest...asa mai de la distanta tongue.gif
... da' unde-i berea???????? ...bine, am inteles ca o parte s-a dus in timpul prepararii ...dar restul?!

...da' acuma ma gandesc, oare pot eu face ciolanele la gratar sau ii musai la cuptor???


Mai, Laura tu esti cea mai vigilenta. M-ai prins. Chiar, la o reteta din asta si fara bere, se poate?
La gratar nu stiu daca merge( poate la un gratar mai special cum are Dan@, aici in DE se face, cred ca numai in cuptor?


(Blonde @ Sep 15 2007, 09:56 AM)

Si eu pot!!!!!!!!!!...sa mananc un ciolan intreg! Daca ma concentrez un pic, pot sa le mananc pe toate 4 care le-ai facut!!!!
Multumesc din suflet pt. reteta asta!!!!!

Daca stai mult la topicul cu slabirile, si vii atunci aici, cred ca ai fi in stare sa maninci unul intreg. Nu uita, ca unul "viu" a avut vreo 1,4 KG !! blink.gif

Droopina, stranje curaua si banii, pt. ca OcktoberFest meritaaaaaaaa!!!
Renuntati la diete & stuff si faceti reteta! ..pt ca asa cum o masa lipsa nu slabeste, nici una in plus nu ingrasa!
Eu o fac chiar maine!

Editesc ca...cu ceva timp in urma, ai mai facut o friptura de-asta colorata si cu sorici. Te laudai cu ea la "ce gatim azi" si atunci te-am intrebat ce si cum. Mare lucru nu difera fata de acuma, doar ca atunci era o halca de carne si acuma is ciolane. Ei bine, la vremea aceea eu am facut un ciolan intocmai cum mi-ai explicat si cum le-ai facut si tu acuma, doar ca...mie mi-o iesit soricul cam aspru (abia se putea manca) si nu gasesc explicatia (mentionez ca am fiert ciolanu` in bere inainte de a-l cresta si a-l unge si de a-l baga la cuptor). Poa` din cauza ca nu l-am prea uns cat o stat la copt? Sau l-am tinut prea mult?


Blonde, crede-ma ca sunt doua feluri de mancare de peste...la aspect, da. Seamana mult. Treaba cu soricul...hmmm...cred ca tre bine uns din cind in cind...la mine a iesit foarte bun si crocant. Au mancat baietii si fetili din RO... laugh.gif

(little coffee @ Sep 15 2007, 01:19 PM)

ca sa recapitulam, deci era deschis ecranul la ciolanele de porc si dupa observatiile pe care le-am auzit, (marfa, super, ce croncant,)am inteles aluzia.
o sa le fac si eu inainte sa plec in vreo delegatie, ca am vazut ca asta imi taie pofta de mancare, si eu chiar am mancat un ciolan de porc autohton, crescut in lux, cu porumb, l-am ras cu vara-mea de au ramas oasele ca in Sahara, era unchiu' sa faca apoplexie cand a vazut isprava, ca el avea planuri cu ciolanele alea. acum nu mai mananc, ca am colesterolul mare, dar n-o sa fac atac de cord dupa un ciolan, nu? si daca ma duc in delegatie, iar mananc doar saratele si pufuleti, ca altceva nu-mi intra pe gat.


thumbsup.gif


(Luciana.m @ Sep 15 2007, 03:07 PM)

Peter, arata ciolanele alea, de-mi vine sa-mi dau palme. Dar ia zii, sunt un pic afumate sau crude? Ca afumate, as mai avea io o sansa mica sa gasesc,cand le e "sezonul" (adica pe la inceputul lui ianuarie cand se face traditionalul choucroutte) dar crude...neam. Anyway, va trebui sa mai astept vreo trei luni, ca sa gasesc macar afumate, si sa le fac, ca prea imi provoaca precipitatii abundente Daca gasesc intre timp, vin cu poze, sa vezi ca sunt in stare tongue.gif Merci de reteta asta super mega delicioasa , sarumana ..pt masa


CRUDE ! Luciana, stai in Beljica, nu? Pai la voi tre sa fie si ca la noi...tot anul. Normal. ohmy.gif


(ralesu @ Sep 15 2007, 03:19 PM)

ma da bine mai arata ciolanele alea ale tale ! sa-ti fie de bine si sa te gandesti si la noi cand oi mai manca !


Sarut mana!


(otilia gergely @ Sep 15 2007, 07:14 PM)

O sa ma ai pe constiinta!!!! Si pe mine si pe copii mei... si pe sotu'.... ca raman singuri pe lume....

Nu vrei sa ma infiezi? Dar cu tot familionul...

Nu mai am cuvinte. Daca vede sotu ce ai facut pe aici... divorteaza sau porneste la vanatoare de bulane (a se citi ciolane, nu va ganditi la prostii)...

Gata, ma las de gatit... asa nu se mai poate dom'le...

Edit: nu stiu daca gasesc bulane din alea pe la noi prin sat, ... dar de-o salata de cartofi tot o pun!!!


Merci, Otilia. Salutari la domnu. Daca ii faci odata asa ceva, sa-i pomenesti de mine
floare.gif


(Colentina @ Sep 15 2007, 07:22 PM)

Pitt, ciolanele tale arata excelent! Am sa incerc si eu sosul tau pentru salata cu cartofi (de obicei fac un sos din ulei, otet, sare si piper).


Colentina, merci mult. Incearca. Noi la sosul asta am ramas blocati. Ii bun.


(Carmiris @ Sep 15 2007, 07:40 PM)

eu pentru ciolanele astea is in stare sa fac flotari zilnice de acuma si pana intru la pensie rolleyes.gif


Carmen laugh.gif

Pupici,
Peter

Salutari din Bavaria


#14 bebemik

bebemik

    mika si rea

  • Membri
  • 2844 posturi
  • Gender:Female
  • Location:there....

Postat 17 September 2007 - 01:09 AM

ma alatur "clubului lesinatelor langa computer"

vaaai bine arata biggrin.gif

luandoooo vinooo sa vezi ce e aici laugh.gif



©Kmy

Fan n_puiu!

#15 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 17 September 2007 - 08:55 AM

(pitt4 @ Sep 16 2007, 06:24 PM)

[...]poate la un gratar mai special cum are Dan@ [...]


Iete de ce sughitam tongue.gif ... ca bati apropo-uri si ma ispitesti (indirect) sa-mi pun sotul la treaba ! laugh.gif

Prezentarea ta e first class wink.gif, da' pacat ca nu prea ma dau eu in vint dupa ciolane de porc ... icon_redface.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#16 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 17 September 2007 - 12:16 PM

(bebemik @ Sep 16 2007, 11:09 PM)

ma alatur "clubului lesinatelor langa computer"

vaaai bine arata biggrin.gif

luandoooo vinooo sa vezi ce e aici laugh.gif

Ce crezi ca nu am vazut?? Dar ma fac ca nu vad!! De unde iau eu ciolan bawling.gif ??

Vaii si are si sorici crocant...gata ies!!

Pitt4 - Nota +10!!!

#17 ioanat

ioanat

    Big Chef

  • Membri
  • 947 posturi
  • Gender:Female
  • Location:D - de la sud la vest

Postat 17 September 2007 - 01:16 PM

Pitt, fara cuvinte, arata bestial, asa ca pana ajung eu in ro sa-mi aduc ciolane d-aste(Ca tot taie mama porcul cand ajung eu in tara) trag o fuga in we la Oktoberfest tongue.gif
In lipsa de ciolan, asa cum zicea si Otilia, o punem de o salata de cartofi. laugh.gif

#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 September 2007 - 04:57 PM

(pitt4 @ Sep 16 2007, 07:24 PM)

Droopi, pai BD vine, hai mai adunati citiva/citeva si organizati un autobuz. laugh.gif


spera sa vina, spera, mai avem un an in fata smile.gif

arata belea, am mancat la die deutsche kneipe cu varza acra, nebunie, nebunie.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 17 September 2007 - 05:39 PM

(Dan@ @ Sep 17 2007, 06:55 AM)

Iete de ce sughitam tongue.gif ... ca bati apropo-uri si ma ispitesti (indirect) sa-mi pun sotul la treaba ! laugh.gif

Prezentarea ta e first class wink.gif, da' pacat ca nu prea ma dau eu in vint dupa ciolane de porc ... icon_redface.gif



Merci Dana, eu stiu de ce nu-ti plac ciolanele de porc. Am citit mai incolo pe alt topic, ca iti plac mai mult morcovii tineri ... tongue.gif

PS. Fetele mercic mult de aprecieri.



Peter
Salutari din Bavaria


#20 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 17 September 2007 - 05:39 PM

BD, merci. Cind va fi ocazia, mai discutam de Oktoberfest. Eu nu te fortez. Mai este aproape fix un an pina atunci.

Peter

Editat de pitt4, 17 September 2007 - 05:45 PM.

Salutari din Bavaria




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi