Se spala fructele in mai multe ape, dupa ce s-au curatat de codite si de frunze. Se pun in straturi intr-o damigeana mare, se acopera fiecare strat de
Se spala fructele in mai multe ape, dupa ce s-au curatat de codite si de frunze. Se pun in straturi intr-o damigeana mare, se acopera fiecare strat de fructe cu zahar, iar deasupra fructelor se pun samburi de cirese amare zdrobiti cu o greutate. Se lasa la macerat timp de trei saptamani, timp in care se misca damigeana, pentru ca siropul sa acopere fructele si maceratia sa se faca in intregime. Se pune alcoolul in amestec cu votca, se mai adauga apa, daca bautura este prea tare, si se leaga vasul. Se pastreaza in camera intunecoasa si bine aerisita. Se foloseste o damigeana de 10 l, pentru ca fructele ocupa mult spatiu si siropul lasat este prea
tare.
Alte retete:
Sirop de trandafiri
Visinata
Nectar de visine
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa