Lichiorul de gutui este un excelent aperitiv sau digestiv pentru mese festive si nu numai.
Gutuile trebuie sa fie foarte bine coapte. In cazul gutuilor verzi, acestea se pot pastra cateva saptamani pe un dulap, pana cand se ingalbenesc, dezvoltandu-si aroma.
Gutuile bine spalate de puful de pe ele (eventual cu o perie de plastic), necuratate de coaja si de seminte, se taie bucati si se fierb in apa cat sa le cuprinda bine, pana cand se inmoaie (ca pentru peltea). Gutuile fierte se scot din apa si in aceasta se fierb scortisoara si cuisoarele 10 minute, apoi zeama se filtreaza printr-o strecuratoare cu ochiuri fine. Se cantareste apoi lichidul scurs si, cind este rece, se amesteca 2 parti zeama cu o parte alcool de 90 grade, adaugand 300-500 g zahar pentru fiecare litru de lichid (zeama de gutui plus alcool) si esenta de vanilie. Se pune la sticle, se astupa ermetic si dupa 3-4 saptamani se poate consuma.
Lichiorul de gutui se poate servi ca aperitiv sau digestiv.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii