Siropul de afine se foloseste la prepararea afinatei. Se pregateste usor si va trebuie alcool, afine si zahar.
Pentru siropul de afine se pun afinele curatate de codite si frunzulite in borcane sub forma de straturi – un strat de afine, un strat de zahar si tot asa, pana se termina, ultimul strat trebuind sa fie de zahar. Se acopera borcanele cu un tifon si le dam la soare, pana lasa zeama si se topeste zaharul. Scurgem siropul si il punem in sticle - ca sa nu fermenteze, adaugam in fiecare sticla cate 100 ml de alcool. 2 l din sucul rezultat se amesteca cu 1 l de alcool, apoi lasam la macerat timp de 3-4 zile, dupa care se serveste o afinata pura.
Siropul de afine se foloseste la prepararea afinatei.
Un desert rapid, ușor și tare bun.
Desert sufleu de branza cu capsuniOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj