Trandafirata

Speli petalele de trandafiri, apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele. Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra sa ramana acope

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • petale de trandafiri
  • zahar
  • alcool dublu rafinat
  • vodka

Mod de preparare

Speli petalele de trandafiri, apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele. Le amesteci bine si mai torni putin zahar si deasupra sa ramana acoperite. Lasi vasul acoperit cateva zile, pana cand se formeaza siropul de trandafiri, pe care il scurgi si il diluezi cu alcool, in proportiile dorite. Pentru ca trandafirata sa iasa aromata si colorata natural, foloseste petalele trandafirilor rosii, catifelati, care miros foarte puternic.

Se serveste rece, poate fi folosita si in cocktailuri. Alte retete de bauturi recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii