Tuica

Se lasa fructele sa fermenteze cu zaharul vreo 7 zile intr-un container de plastic. Se umple o oala de stainless steel cam pina la jumatate cu am

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-5 kg fructe: prune
  • boasca (ramasite de la vin)
  • portocale etc
  • putin zahar (aprox 200 g)
  • 2-5 kg gheata

Mod de preparare

Se lasa fructele sa fermenteze cu zaharul vreo 7 zile intr-un container de plastic.


Se umple o oala de stainless steel cam pina la jumatate cu amestecul fermentat. Se pune la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba (dupa e important, ca sa iasa alcoolul metilic, care e toxic), se pune in oala pe un trepied (sau alt stativ) un castron metalic. Deasupra oalei se pune un lighean metalic, care sa acopere complet oala. In lighean se pune gheata. Se da focul mai mic, la simmering. Cind toata gheata s-a topit, se ridica ligheanul, se desharta tuica din caston, se pune castronul inapoi si se acopera din nou cu ligheanul cu gheata noua. Se repeta asta pina cind amestecul de fructe e aproape uscat. Atentie sa nu se afume!


Inainte de servire se pune sticla la frigider cel putin o zi intreaga.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide