Prajitura cu mere sau cu branza

Prajitura cu branza sau mere este delicioasa si preferata de familie. Ingredientele necesare sunt: faina, mere sau branza, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 vârf bicarbonat
  • o jumatate de lamaie strecurata plus coaja
  • 9 linguri ulei amestecate bine cu 9 linguri iaurt si 10 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 kg si jumatate mere dustulite cu putina scortisoara
  • se indulceste dupa gust
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu mere sau cu branza este o prajitura simpla, care se face, dupa cum urmeaza: intr-un castron amestecam galbenusurile, zaharul si un varf de bicarbonat. Peste punem o jumatate de lamaie strecurata plus coaja, 9 linguri ulei amestecate bine cu 9 linguri iaurt si 10 linguri faina. Rezulta un aluat care se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se tine in aragaz pana simtiti deja aroma in bucatarie, apoi faceti proba cu scobitoare. Separt faceti umplutura, dupa plac, cu branza sau cu mere.

Cand e gata compozitia, aceasta se toarna peste aluatul semicopt, si punem si o bezea facuta din 3 albusuri tinute la tempertura camerei si batute bine cu zahar. Se mai da la aragaz inca 10-15 minute.

 


Alte prajituri simple recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca