Smoothie pentru stimularea digestiei, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mar – 1 buc (250 g)
  • para – 1 buc (100 g)
  • ananas 100 g
  • morcovi – 2 buc
  • telina 1 tulpina
  • pudra proteica din canepa 1 lingurita
  • coriandru – o mana de frunze
  • menta o mana de frunze
  • nucsoara un varf de lingurita
  • ghimbir 23 cm de radacina

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• spalati ingredientele
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
Smoothie-ul se bea imediat dupa preparare, zilnic, timp de 2-3 saptamani, in prima parte a zilei.

Pentru imbunatatirea digestiei, Carmen Bruma propune cateva sfaturi de urmat:
1. optati pentru mese mai mici si dese, fara a creste aportul total de calorii. Este mult mai indicat sa luati zilnic cinci mese mai mici decat doua-trei foarte consistente.
2. Includeti in alimentatie 25-30 g fibre solubile, dar si insolubile din surse alimentare. Vi le puteti asigura din 5 portii de fructe si legume pe zi sau 3 portii de fructe si legume si un smoothie pentru stimularea digestiei.
3. Nu va certati si nu va enervati in timpul mesei.
4. Stati confortabil si folositi o masa cu o inaltime adecvata, pentru a nu va comprima stomacul printr-o pozitie defectuoasa.
5. Mancati incet si mestecati bine fiecare inghititura pana cand alimentele ajung in stare lichida.
6. Evitati excesul de grasimi pentru ca ingreuneaza digestia. Daca mancati alimente grase, asociati-le cu legume verzi, crude (care ajuta la digerarea grasimilor).
7. Evitati cafeaua, ceaiul, bauturile carbogazoase, alcoolul, tutunul, zaharul, prajelile.
8. Nu mancati nimic prea fierbinte sau prea rece, pentru ca extremele termice deranjeaza digestia.
9. Incercati sa mancati la aceleasi intervale orare in fiecare zi si sa faceti miscare in mod constant.
10. Consumaţi produse lactate fermentate, în special probiotice cu beneficii dovedite asupra sanatatii digestive.

Savurati cu placere!

Reteta completa: http://www.carmen-bruma.ro/10-sfaturi-pentru-o-digestie-buna/

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca