Gingerata

Gingerata este de fapt o limonada cu ghimbir. Este o bautura foarte sanatoasa si racoritoare pentru care aveti nevoie de ghimbir proaspat, lamaie, indulcitor natural si apa

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 radacina medie ghimbir (cam cat 3 degete)
  • zeama de la doua lamai
  • 3-4 linguri indulcitor natural (miere
  • sirop de agave
  • artar)
  • 1 l apa

Mod de preparare

Ghimbirul se curata de coaja daca doriti, sau e necesar doar sa fie bine spalat. De la lamaie se foloseste doar sucul, dar daca doriti sa fie putin amarui puteti adauga si putina coaja. Ghimbirul se face bucati cu un cutit ceramic, dupa care se adauga impreuna cu toate ingredientele intr-un blender, si se proceseaza pana la omogenizare. Lichidul obtinut se strecoara neaparat.




Se serveste rece, ornat cu felii de lamaie.
Sursa acestei retete este site-ul culinar ligiapop.com
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Trebuie sa va prezint o scurta situatie din care sa intelegeti cat de importanti sunt...

Reteta de preparare a papanasilor
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii