Limonada de soc

Spalam florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Acoperim cu jumatate din cantitatea de zahar; apoi se taie lamiia fe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 flori mari de soc
  • 8 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1 lingura sare de
  • lamiie
  • 1 lingurita boabe de orez
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Spalam florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat.

Acoperim cu jumatate din cantitatea de zahar; apoi se

taie lamiia felii, se pune sarea de lamiie si se acopera' cu resttil de zahar.

Se umezeste amestecul cu o cana de apa rece si se lasa de pe o zi pe alta.

Se umple borcanul cu apa rece, se pune o lingurita cu boabe de orez, care

vor grabi fermentatia, si se lasa la cald sa fermenteze sase zile. Se amesteca din cind in cind in botrcan si se gusta din limonada.

Cand este gata, se scoate cu un furtun, se strecoara prin tifon si se pune in sticle.

Se tine la rece si se serveste ca bautura racoritoare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...