Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Strudel cu prune

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 150 -200 ml apa calduta
  • 1 lingura otet
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 1 kg prune(fara samburi)
  • 200 g zahar
  • 3 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Uns
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Prunele se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si se lasa deoparte cateva ore.

Scurgem prunele de zeama care o lasa, adaugam grisul, scortisoara, esenta si amestecam.

Aluat-intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, amestecam cu o lingura faina si lasam 10 min. Adaugam uleiul amestecat cu otetul si esenta de vanilie, incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2-3 bucati (depinde de cat de mare este tava). Intindem fiecare foaie pe masa infainata, avand lungimea egala cu cea a tavii, adaugam prune pe latura lunga, apoi rulam strans.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min intr-un loc calduros, ungem cu oul batut cu lapte, presaram susan, mac si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca. 30-40 min.

Pudram cu zahar pudra si taiem felii dupa ce se raceste (daca avem rabdare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide