Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa
Placinta quatro formaggi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1/2 pachet de unt
  • 100 g stafide
  • 5 oua
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • 200 g mozzarella
  • 200 g ricotta
  • 200 g feta
  • 4linguri zahar (dupa gust)
  • sare
  • 1 lamaie
  • smantana fermentata
  • iaurt

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca toate branzeturile, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, vanilie, oua 4 buc; se amesteca bine totul, impreuna cu borcanelul cu iaurt(125g). Se unge tava cu pensula cu unt topit, se pun foi de placinta in asa fel incat sa cada peste laturile tavii, se adauga cateva linguri cu branza, deasupra stafide, se acopera cu alte foi de placinta, se ung cu unt,se pune din nou branza si se procedeaza la fel pana se termina branza.

La final,se aduna in interior foile de placinta care au stat pe margini,deasupra se pun alte doua foi,se rastoarna amestecul de smantana (3linguri) cu oul ramas apoi la cuptor la 170grade 30min sau pana se rumeneste.

Dupa ce s-a copt,se taie si se pudreaza;are un gust senzational,mancata calda!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu...

Pui cu sparanghel si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Kombe, o alfel de placinta
1
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
3
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
4
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Rosii uscate la soare
Bucataras.RO

Rosii uscate la soare

Daca tot n-am avut cine stie ce recolta de rosii, am zis sa experimentez, asa ca am adunat rosiile cherry si le-am pus la...

Rosii uscate la soare
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia