Poale-n brau cu branza dulce si stafide

O reteta traditionala romaneasca din zona Moldovei. "Poale-n brau” cu branza dulce si stafide sau branzoaice, cum li se mai zice, numai bune de savurat calde, in zilele friguroase.

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Poale-n brau cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • 2 oua
  • Aluatul:
  • circa 600 grame de faina (dar depinde de faina
  • poate fi mai mult sau mai putin)
  • 7 gr. drojdie uscata (1 plic Dr. Oetker)
  • 120 gr. zahar
  • un pahar de lapte (200 ml)
  • 50 ml ulei (sau unt)
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 250 gr. branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 100 gr. stafide
  • 120 gr. zahar pudra
  • esenta de rom
  • Pentru uns (inainte de a se coace):
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de lapte
  • Pentru sirop:
  • 150 ml apa si 4 linguri de zahar (cu acest sirop se ung dupa ce se scot din cuptor)

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit asa:

Am topit zaharul in lapte caldut. Am batut putin ouale. Apoi, intr-un vas mai mare, am amestecat faina cu drojdia si am adaugat pe rand celelelalte ingrediente: ouale batute, laptele cu zaharul topit, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Am mai adaugat faina pana cand am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini.

Am acoperit vasul cu un prosop si am lasat la dospit, la cald, pana compozitia si-a dublat volumul.

Intre timp, am pregatit umplutura, amestecand branza de vaci cu ouale, stafidele, zaharul si esenta de rom.

Cand aluatul a dospit, l-am impartit in 10 bile si am inceput sa pregatesc branzoaicele.

Am luat fiecare bila pe rand, am intins-o putin cu sucitorul (cam 10-15 cm diametrul) si am pus in mijloc o lingura de compozitie. Apoi am impachetat in forma de plic avand grija ca ultima data sa lipesc bine aluatul ca sa nu se desfaca la copt.

Am pus branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am mai lasat o jumatate de ora la dospit.

Dupa care le-am uns cu galbenus si lapte si le-am dat la cuptor circa 30-40 de min. (pana s-au rumenit frumos).

Cand s-au copt, le-am scos din cuptor si imediat le-am uns cu siropul preparat din apa si zahar.

Sunt foarte bune servite calde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos