O reteta traditionala romaneasca din zona Moldovei. "Poale-n brau” cu branza dulce si stafide sau branzoaice, cum li se mai zice, numai bune de savurat calde, in zilele friguroase.
Aluatul l-am pregatit asa:
Am topit zaharul in lapte caldut. Am batut putin ouale. Apoi, intr-un vas mai mare, am amestecat faina cu drojdia si am adaugat pe rand celelelalte ingrediente: ouale batute, laptele cu zaharul topit, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Am mai adaugat faina pana cand am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini.
Am acoperit vasul cu un prosop si am lasat la dospit, la cald, pana compozitia si-a dublat volumul.
Intre timp, am pregatit umplutura, amestecand branza de vaci cu ouale, stafidele, zaharul si esenta de rom.
Cand aluatul a dospit, l-am impartit in 10 bile si am inceput sa pregatesc branzoaicele.
Am luat fiecare bila pe rand, am intins-o putin cu sucitorul (cam 10-15 cm diametrul) si am pus in mijloc o lingura de compozitie. Apoi am impachetat in forma de plic avand grija ca ultima data sa lipesc bine aluatul ca sa nu se desfaca la copt.
Am pus branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am mai lasat o jumatate de ora la dospit.
Dupa care le-am uns cu galbenus si lapte si le-am dat la cuptor circa 30-40 de min. (pana s-au rumenit frumos).
Cand s-au copt, le-am scos din cuptor si imediat le-am uns cu siropul preparat din apa si zahar.
Sunt foarte bune servite calde!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii