Poale-n brau cu branza dulce si stafide

O reteta traditionala romaneasca din zona Moldovei. "Poale-n brau” cu branza dulce si stafide sau branzoaice, cum li se mai zice, numai bune de savurat calde, in zilele friguroase.

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Poale-n brau cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • 2 oua
  • Aluatul:
  • circa 600 grame de faina (dar depinde de faina
  • poate fi mai mult sau mai putin)
  • 7 gr. drojdie uscata (1 plic Dr. Oetker)
  • 120 gr. zahar
  • un pahar de lapte (200 ml)
  • 50 ml ulei (sau unt)
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 250 gr. branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 100 gr. stafide
  • 120 gr. zahar pudra
  • esenta de rom
  • Pentru uns (inainte de a se coace):
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de lapte
  • Pentru sirop:
  • 150 ml apa si 4 linguri de zahar (cu acest sirop se ung dupa ce se scot din cuptor)

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit asa:

Am topit zaharul in lapte caldut. Am batut putin ouale. Apoi, intr-un vas mai mare, am amestecat faina cu drojdia si am adaugat pe rand celelelalte ingrediente: ouale batute, laptele cu zaharul topit, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Am mai adaugat faina pana cand am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini.

Am acoperit vasul cu un prosop si am lasat la dospit, la cald, pana compozitia si-a dublat volumul.

Intre timp, am pregatit umplutura, amestecand branza de vaci cu ouale, stafidele, zaharul si esenta de rom.

Cand aluatul a dospit, l-am impartit in 10 bile si am inceput sa pregatesc branzoaicele.

Am luat fiecare bila pe rand, am intins-o putin cu sucitorul (cam 10-15 cm diametrul) si am pus in mijloc o lingura de compozitie. Apoi am impachetat in forma de plic avand grija ca ultima data sa lipesc bine aluatul ca sa nu se desfaca la copt.

Am pus branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am mai lasat o jumatate de ora la dospit.

Dupa care le-am uns cu galbenus si lapte si le-am dat la cuptor circa 30-40 de min. (pana s-au rumenit frumos).

Cand s-au copt, le-am scos din cuptor si imediat le-am uns cu siropul preparat din apa si zahar.

Sunt foarte bune servite calde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Conserva de peste cu legume pentru iarna
3
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Sarmalute moldovenesti cu varza dulce
4
Mancaruri cu orez

Sarmalute moldovenesti cu varza dulce

Sarmalutele moldovenesti cu varza murata sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca puteti face aceasta delicioasa...

Sarmalute moldovenesti cu varza dulce
Prajitura pufoasa cu branza
5
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Parteneri
Desert tort cu iaurt si banane
Bucataras.RO

Desert tort cu iaurt si banane

Desert tort cu iaurt si banane
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc