O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida se spala, se desface buchetele si se pune la fiert timp de 10 minute. Cand s-a fiert, se sareaza si se lasa putin deoparte timp in care se pregatesc faina si ouale pentru pane.
Uleiul se pune in tigaie la incins.
Se bat ouale cu furculita si cu putina sare, apoi se tavalesc buchetelele de conopida mai intai prin faina, apoi prin ou si din nou prin faina. Se prajesc in tigaie in ulei incins.
Buchetelele de conopida pane se scot pe un servetel cand s-au prajit, ca sa absoarba uleiul.
Se servesc calde cu un sos dupa preferinte, de exemplu cu maioneza si smantana si putin usturoi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii