O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida se spala, se desface buchetele si se pune la fiert timp de 10 minute. Cand s-a fiert, se sareaza si se lasa putin deoparte timp in care se pregatesc faina si ouale pentru pane.
Uleiul se pune in tigaie la incins.
Se bat ouale cu furculita si cu putina sare, apoi se tavalesc buchetelele de conopida mai intai prin faina, apoi prin ou si din nou prin faina. Se prajesc in tigaie in ulei incins.
Buchetelele de conopida pane se scot pe un servetel cand s-au prajit, ca sa absoarba uleiul.
Se servesc calde cu un sos dupa preferinte, de exemplu cu maioneza si smantana si putin usturoi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii