Nectar de capsuni

Deserturi de vara

Portii
4
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 250 g zahar
  • 4-5 crengute menta
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron, punem capsunile spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte, intr-un loc racoros. A doua zi, trecem totul prin blender sau, cum am procedat eu cu zdrobitorul de cartofi, le zdrobim putin, apoi adaugam zeama de lamaie, Punem intr-o oala la fiert, amestecand ocazional. Lasam sa fiarba cca. 5 min, din momentul in care da in clocot. Lasam sa se raceasca cca 5 min, dupa care strecuram nectarul in sticle. Daca dorim sa le pastram pentru iarna, adaugam cate o aspirina pisata in fiecare sticla, sterilizam borcanele cca 15 din momentul in care fierbe apa, lasam sa se raceasca in apa pana a doua zi si le depozitam in camara.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos