Sucul (siropul) de afine este in primul rand foarte foarte sanatos cu numeroase proprietati benefice organismului, iar apoi este delicios! Se curata fructele de frunze si de codite, se spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat, acoperite cu 1l de apa.
Se curata afinele de frunze si de codite, se spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat, acoperite cu 1l de apa. Se lasa cateva minute la fiert la foc mic. Se trage vasul de pe foc si se lasa fructele sa se raceasca, dupa care se zdrobesc, cu mana si se pun sa se scurga intr-un tifon pus in doua.
Se lasa sa se scurga incet, dupa care se pune sucul de afine sa se limpezeasca 10 ore la rece.
Lichidul decantat se pune in alt vas sa fiarba impreuna cu zaharul, care se adauga in proportie de 1/2, fata de sucul de fructe. Amestecul se fierbe pe foc mic, parfumat cu zahar vanilat sau semintele de la o pastaie de vanilie, douazeci de minute.
Se raceste o jumatate de ora si se toarna in sticle calde, care se leaga cu celofan pus in doua. Sticlele cu suc de afine se pastreaza la rece, in camere aerisite, departe de surse de caldura si de lumina.
Sucul de afine se poate servi cu apa plata sau minerala sau daca se fierbe mai mult timp se obtine un sos dens de fructe ce poate fi folosit la ornat.
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase