Anghinare umpluta cu carne

Anghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa nu se inegreasca si se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 anghinare
  • 300 gr carne
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 50 gr unt
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 pahar bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita faina
  • 2-3 linguri vin

Mod de preparare

Anghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa nu se inegreasca si se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Dupa ce a fiert putin, se scoate din apa si i se scoate mijlocul, incet. Intre timp se da carnea prin masina de tocat si se amesteca apoi cu sare, piperul, oul si patrunjelul tocat marunt. Anghinarea se umple cu acest amestec dupa care se aseaza intr-un vas si se pune in cuptor, unde se lasa la rumenit. Separat, se face un sos din 25 gr unt si faina stinsa cu bulionul de rosii. Sosul se toarna peste anghinare si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute, dupa care se toarna zeama de carne si vreo 2-3 linguri de vin.


Se serveste fierbinte. Alte retete: Ciuperci umplute Ardei umpluti Cartofi la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii