Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului inainte de Craciun.

Portii
7
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Placinte cu carne si carnati

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt gras
  • 100 gr untura proaspata de porc
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 430-450 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras(eu am folosit galben)
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 lingurite basta de bulion
  • 2 lingurite pasta de gogosari
  • 50 ml vin rosu
  • Sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 fir carnati usor uscati si afumati
  • 350-400 gr friptura de porc
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde pana aluatul capata consistenta nisipoasa. Se adauga oul si se mai mixeaza alte cateva secunde, pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca mai este necesar mai adaugati putina faina...Se aduna aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste umplutura.

Pentru umplutura: se toaca ceapa si usturoiul si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga friptura si carnatii taiati cubulete. Se lasa pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu putin vin rosu. Ardeiul se taie julien, ceapa verde rondele si se adauga la compozitie. Cand ardeiul incepe sa se inmoaie se adauga pasta de bulion, pasta de gogosari, sare, piper si cimbru. Se amesteca bine ingredientele, se asezoneaza dupa gust si se lasa daca este necesar sa scada compozitia, apoi se lasa sa se raceasca umplutura.

Pe masa de lucru usor infainata se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 0,5 cm. Se pune alutul in forme de tarte. Eu am folosit una mai mare si 3 mai mici. Trebuie sa va ramana aluat si pentru deasupra. Se umplu formele cu umplutura de carne, deasupra se pune foaie de aluat, se preseaza putin marginile, se unge cu galbenus de ou, iar cu lama unui cutit se cresteaza romburi sau patrate. Se dau la copt la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, se scot din forme si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
2
Salate reci

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry

O salata delicioasa de vara.

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Nectar de caise
4
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede, gustoase si simplu de preparat.

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
Parteneri
Negresa cu branza si cirese
Bucataras.RO

Negresa cu branza si cirese

De vina e urata aia de Laura:)) si uite asa mi-am satisfacut poftele...Voi sa nu faceti ca si mine. Sa ramaneti la fel de...

Negresa cu branza si cirese
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia