Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Dovleceii gatiti in acest mod pot fi serviti ca niste aperitive delicioase, la o masa copioasa intr-o zi de toamna!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • cateva felii subtiri de jambon
  • 250 g mix de legume (dupa preferinta)
  • 150 g scarita afumata
  • 100 g cascaval
  • un ardei iute rosu
  • ulei
  • sare
  • amestec uscat de condimente(cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper)
  • cateva scobitori din bambus

Mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii sibtiri care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.

Se scot feliile pe un platou si cat sunt calde, se ruleaza cu grja si se prind capetele cu o scobitoare.

Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute, cateva secunde ardeiul iute taiat rondele curatate de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasam 1 cm mai inalt decat rulou de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guleras.

In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate,apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului. Se dau la cuptor cca 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu ronelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se poct consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.

              Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

American pancakes

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Ciorba radauteana cu piept de pui

Ciorba radauteana cu piept de pui

Pentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...

Ciorba radauteana cu piept de pui
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video

Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video

Vine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...

Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video
Cele mai apreciate rețete
Desert chec cu lamaie si mac
1
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Parteneri
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache