Aperitiv cu ficat de pui

Aceasta reteta de aperitiv cu ficat de pui se prepara simplu si necesita ca si ingrediente chifle, ceapa, unt, oua, sare, piper, verdeata, unt si ficat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pui
  • 2 chifle
  • 1 ceapa
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeata
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingurita pesmet

Mod de preparare

Se curata ficatul, apoi se da prin masina de tocat impreuna cu chiflele inmuiate in lapte. Se adauga ceapa tocata marunt si calita putin in unt. Se freaca untul spuma, apoi se adauga 2 galbenusuri. Se amesteca totul si se sareaza, pipereaza, apoi se adauga patrunjel verde tocat fin si putin maghiran. Se adauga la sfarsit albusurile batute spuma. Se unge o forma de chec cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit. Dupa 20 de minute se poate verifica daca este gata aperitivul cu ficat de pui.


Se serveste cu sos de rosii.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor

Placinta cu carne

Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...