Aperitiv cu pui, delicios si usor de facut

Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare, 20 min, impreuna cu un morcov. Se lasa la racit si se trece prin masina de tocat carne de 2 ori. Gogosarul,

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 piepti de pui
  • 2 morcovi
  • 4 oua
  • 2 gogosari rosii
  • 100g sunca
  • 100g cascaval
  • 1 ls smantana
  • 2 ls mazare din conserva
  • 100g faina
  • 25g margarina
  • 100g alune taiate
  • masline fara samburi
  • piper
  • sare
  • Nu a pus masline
  • alune si mazare
  • dar am adaugat porumb si o legatura frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare, 20 min, impreuna cu un morcov.

Se lasa la racit si se trece prin masina de tocat carne de 2 ori.

Gogosarul, morcovul, sunca si cascavalul se taie cubulete.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusele se gat spuma cu putina sare. Amestecam pieptul de pui cu galbenusurile, 4 ls de faina, smantana, sare, piper, apoi incorporam usor, cu miscari verticale, spuma de albusuri.

Se unge si tapeteaza cu faina o tava de chec. Se toarna ½ din compozitia cu piept de pui, apoi se presara celelalte ingrediente si se acopera cu compozitia ramasa. Se pune in cuptor 45 min la foc mijlociu.

Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scoate si se decoreaza cu alune si felii de ardei.


Pofta buna!

Reteta Aperitiv cu pui a fost propusa de ingerasul_Al pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de pui cu nuci pecan,

Pui cu sos alb,

Mancare de gutui cu pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca