Aperitiv Sunca de pui

Aperitivul Sunca de pui este un aperitiv deosebit cu piept de pui, o reteta de aperitiv potrivit pentru orice masa de sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g piept de pui dezosat
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 ardei iute rosu
  • 1/2 lingurita rozmarin tocat
  • 1 frunza dafin
  • 2 catei usturoi (optional)

Mod de preparare

Este un aperitiv gustos, preparat in bucatarie.
Intr-un vas amestecam apa, vinul si sosul soia, adaugam in lichid condimentele si dafinul.
In aceasta marinada asezam pieptul de pui si il tinem la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in aceasta marinada ).
Dupa ce a stat in marinada,pieptul de pui il scoatem din marinada,il rulam cat mai strans si il legam cu sfoara alimentara sau ata.
Asezam pieptul de pui intr-o tavita pe masura, pe care o acoperim cu folie de aluminiu.
Introducem tavita la cuptor pentru 30 de minute, apoi inlaturam folia de pe tavita si mai lasam la cuptor 30 de minute.
Dupa ce s-a copt,scoatem tavita din cuptor si lasam 15 minute sa se raceasca carnea, apoi inlaturam ata din jurul pieptului cu atentie si putem felia.

Setand timpul cu ajutorul butonului Preset Timer si Cooking Time al noul Philips Multicooker, reteta Sunca de pui as prepara-o mai repede si as economisi timp pentru prepararea altor retete !


Se aseaza feliile de sunca pe un platou cu aperitive alaturi de branzeturi si legume.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca