Budinca de creier in pesmet

Budinca de creier este un aperitiv foarte bun. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, unt, pesmet si lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier de porc sau de vita
  • 2 linguri unt
  • 5 oua
  • putina sare
  • pesmet
  • 1/4 I lapte dulce

Mod de preparare

Budinca de creier este un aperitiv foarte bun. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, unt, pesmet si lapte. Pregatesti asa: Se pune in apa rece creierul de porc sau de vita, se curata bine de sange, apoi se opareste in apa clocotita. Se curata pielita si creierul si se da prin sita. Se freaca intr-un bol untul, apoi se adauga, pe rand, 5 galbenusuri, putina sare, creierul dat prin sita, albusurile batute spuma, laptele dulce si atata pesmet inmuiat cat cere. Se amesteca usor compozitia. Se unge cu unt o forma mica, se torna compozitia in ea si se coace la cuptor pana devine rumena. Cand e coapta, se rastoarna pe o farfurie si, rece, se taie felii.


Se serveste rece.

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Ciolan afumat cu fasole verde

Pentru azi n-am avut alta inspiratie,asta m-a lovit,asta am prestat....

Ciolan afumat cu fasole verde
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni