Burek cu carne de vita este ca si un fel de placinta cu carne. Va trebuie pentru aceasta reteta de burek carne tocata si foi de placinta.
Burek cu carne de vita este ca si un fel de placinta cu carne. Trebuie pregatita mai intai umplutura de carne. Ceapa se caleste usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras. Se lasa sa se rumeneasca dupa care se adauga carnea si condimentele. Amestecati constant, iar dupa ce e gata lasati sa se raceasca putin.
Intr-o tava unsa se pune un strat de foi de placinta.dupa ce le-ati uns putin se pune peste o treime din umplutura de carne. Inca un strat de foi si iar umplutura si inca o data tot asa pana ajungeti la al patrulea strat de foi. Deasupra ultimului strat de foi de placinta se toarna adaugam un amestecul din ou, smantana si apa minerala.Nu inainte de a portiona burek-ul cu carne cu un cutit bine ascutit.
Selasa in cuptor cam 45 de minute.
Burek-ul cu carne se lasa la racit si se taie pe liniile trasate initial.
Pentru a prepara umplutura de carne mi-ar fi foarte utila cratita de fonta de 28 cm - Calve ( de la kitchenshop)!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii