Chec apeririv ieftin

Se taie cubulete mici parizerul Se separa galbenusurile de albusuri. se bat spuma albusurile. Se pune peste galbenusuri apa se amasteca si se toarna

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200ml apa. 2 plicuri praf de copt
  • 10 linguri ulei
  • sare
  • 10 linguri cu varf de faina si 1kg de parizer

Mod de preparare

Se taie cubulete mici parizerul

Se separa galbenusurile de albusuri. se bat spuma albusurile.

Se pune peste galbenusuri apa se amasteca si se toarna incet peste albusuri.

Se pun cele 2 plicuri de praf de copt. 10 linguri ulei iar la sfarsit 10 linguri cu varf de faina.

In compozitia astfel rezultata se pune parizerul si se amesteca usor de sus in jos.

Se pregatesc 2 forme de chec mai mari cu ulei si hartie de copt.

Se toarna compozitia.

Formele se introduc in cuptorul bine incins.

Un mic secret: aluaturile in care s`a pus praf de copt se tin cateva minute la foc puternic pentru a creste iar apoi focul se da mai mic.

Se tin pana se rumenesc. Se face proba scobitorii.
Pofta buna!

Reteta Chec apeririv ieftin a fost propusa de iuliaeliza pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Cheeseburger Pie ( Chec cu carne tocata),

Chec sarat,

Rulada de carne

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...