Chec cu ficatei

Checul cu ficatei este o reteta usor de preparat. Aveti nevoie de faina, oua, ficatei de pasare, verdeata, usturoi si putina margarina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pasare
  • 2 maini de verdeata
  • 12 oua
  • sare
  • piper
  • 4 linguri faina
  • 1 capatana usturoi
  • jumatate pachet praf de copt
  • putina margarina

Mod de preparare

Se prajesc ficateii. Ouale batute se amesteca cu verdeata tocata, cu faina inmuiata in putin lapte, sare, piper si praful de copt. Se ung doua tavi de chec cu margarina, apoi se tapeteaza cu pesmet. Se toarna in fiecare tava un sfert din compozitie pentru chec, apoi se asaza ficateii rupti in jumatati. Se toarna din compozitia de chec, apoi se asaza cate 2-3 jumatati de oua fierte. Se presara usturoiul, apoi restul de compozitie, peste care se adauga bucatele de margarina. Se coace la foc potrivit in cuptorul incins.


Se serveste rece.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor

Chiftele

Placinta cu carne

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...