Chifle cu ulei

Preparam aluatul si il impartim in 6 parti. Le intindem la o forma rotunda si le ungem cu ulei, le taiem in 8 parti, le rulam in forma de cornulete. L

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 dl lapte
  • 1
  • 5 dl ulei
  • 5 dkg drojdie
  • 1 lingura sare
  • Putin zahar
  • Susan
  • Oua

Mod de preparare

Preparam aluatul si il impartim in 6 parti. Le intindem la o forma rotunda si le ungem cu ulei, le taiem in 8 parti, le rulam in forma de cornulete. Le punem intr-o tava, le ungem cu ou de 2 ori, le presaram cu susan si le lasam la dospit. Le coacem in cuptorul fierbinte la fic mediu pana devin rosii.
Alte retete culinare recomandate

Tarta capsuni

Tort de capsuni

Prajitura cu mere

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...