Chifle turcesti

Chiflele turcesti se prepara din lapte, zahar, drojdie, piure de cartofi, faina, carne tocata, ceapa, pasta de tormate si ardei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 42 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 1 ou
  • 200 gr piure de cartofi
  • 700 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • sare
  • 250 gr carne tocata
  • 1 lingurita pasta de tomate

Mod de preparare

Chiflele se fac astfel: se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa sa creasca compozitia. Pentru umplutura se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga carnea, ardeiul tocat marunt, pasta de tomate si sarea. Se lasa la fiert, apoi se formeaza bilute de aluat, care se intind si in mijlocul carora se asaza umplutura. Se formeaza chifetele, care se asaza intr-o tava unsa cu unt, se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul incins, timp de 15 minute.


Se servesc atat calde, cat si reci.

Alte aperitive:

Chiftele

Placinta cu carne

Ciuperci umplute

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa