Chiftele moldovenesti cu smantana

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in apa, o ceapa tocata si calita, un ou, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se ameste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne
  • 1 ceapa
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • 200 gr smantana
  • 1 ou
  • unt sau ulei pentru prajit
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in apa, o ceapa tocata si calita, un ou, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se amesteca totul cu mana si se formeaza chiftelute mici care se prajesc in unt sau ulei. Smantana se amesteca impreuna cu o lingurita de faina. Se adauga chiftelutele intr-un vas, se toarna deasupra un pahar cu apa si se lasa la fiert. Se adauga apoi smantana, putina verdeata tocata si se lasa sa mai fiarba doua-trei clocote.
Se servesc cu mamaliga calda.

Alte retete culinare:

Chiftele

Cartofi la cuptor

Placinta de dovleac

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de iepure la cuptor

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel  scazut de colesterol.Se prepara foarte...

Friptura de iepure la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa