Chiftele moldovenesti cu smantana

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in apa, o ceapa tocata si calita, un ou, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se ameste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne
  • 1 ceapa
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • 200 gr smantana
  • 1 ou
  • unt sau ulei pentru prajit
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in apa, o ceapa tocata si calita, un ou, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se amesteca totul cu mana si se formeaza chiftelute mici care se prajesc in unt sau ulei. Smantana se amesteca impreuna cu o lingurita de faina. Se adauga chiftelutele intr-un vas, se toarna deasupra un pahar cu apa si se lasa la fiert. Se adauga apoi smantana, putina verdeata tocata si se lasa sa mai fiarba doua-trei clocote.
Se servesc cu mamaliga calda.

Alte retete culinare:

Chiftele

Cartofi la cuptor

Placinta de dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca