Chiftelute cu carne si legume

Chiftelutele cu carne si legume sunt aperitive delicioase si sanatoase. Carnea se spala si se taie bucati. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, si cartofii se spala.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 200 g
  • carne de porc - 200 g
  • morcovi - 200 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • ceapa - 50 g
  • cartofi - 200 g
  • oua - 2 bucati
  • faina - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 100 g
  • ulei - 300 ml
  • sare si piper dupa gust
  •  

Mod de preparare

Chiftelutele cu carne si legume sunt aperitive delicioase si sanatoase. Carnea se spala si se taie bucati. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, si cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie in patru. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala. Faina se cerne. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare; se lasa la rece, apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu carnea. Se amesteca cu ceapa, oua, patrunjel verde, sare, piper si se framanta. Se modeleaza rotund, folosind faina. Se prajesc in ulei.

Chiftelutele cu carne si legume se servesc calde.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...