Chiftelute cu susan

Chiftelutele cu susan sunt delicioase pentru o gustare sau un aperitiv.Pentru aceasat reteta de chiftelute aveti nevoie de ceapa, usturoi, carne de pui, paine,oua,susan

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 20 de chiftelute cam cat o minge de ping-pong am folosit:
  • 500 gr de carne de pui tocata
  • 60 gr de paine (circa 4 felii de paine alba)
  • jumatate de capatana de usturoi
  • optional jumatate de ceapa mare sau o ceapa micuta
  • o lingura de marar tocat
  • 1 ou
  • 100 gr de susan
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Feliile de paine se inmoaie pe rand, printr-o miscare scurta de cufundare, intr-un bol cu apa rece si se storc bine. Se pun intr-un castron peste carnea tocata si se paseaza totul cu mixerul vertical. Adaugi oul (crud), usturoiul taiat marunt, mararul, sarea, piperul si amesteci totul bine. Alaturi, intr-o farfurie pui imprastiat susanul. Cu mainile umezite iei din compozitie si modelezi bilute pe care apoi le tavalesti in susan.

Intr-o tigaie incingi ulei cat sa acopere cat mai mult din chiftelute. Cand uleiul e incins cufunzi incet chiftelutele si intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta, le tii la prajit cam 10 min. Inainte de a le servi pe un platou, pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Pofta buna!


Aceste chiftelute merg foarte bine cu un piure de spanac ori de urzici, langa un piure de cartofi sau un platou cu legume la tigaie.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele de peste

  Mai jos am sa va prezint chiftele de peste ce sunt mancate rapid si cu mare pofta. Reteta de fata este una simpla,...

Chiftele de peste
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca