Chiftelute de porc cu ciuperci

Se da carnea prin masina de tocat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se taie doua cepe marunt si se cal

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 300 g ciuperci
  • 4 cepe
  • 1 ou
  • o cana de lapte
  • miezul de la o jumatate de franzela
  • o capatana de usturoi
  • 2 rosii
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 5 linguri de ulei
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se da carnea prin masina de tocat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se taie doua cepe marunt si se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ciuperci taiate marunt. Se amesteca painea cu ciupercile, carnea, usturoiul si se adauga sare, piper, un ou si verdeata tocata marunt. Se amesteca foarte bine toate ingredientele, se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins. Se scot si se tin la cald.

Se curata celelalte doua cepe si se taie solzisori. Restul de ciuperci se taie marunt si se calesc impreuna cu ceapa in ulei incins. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie in cubulete. Se adauga peste ciuperci, impreuna cu pasta de tomate dizolvata in putina apa calda. Se adauga sare, piper, cimbru si se lasa Ia fiert. Cand este aproape gata, se adauga si chiftelutele in acest sos si se mai lasa pe foc pentru cateva minute.
Alte retete aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Dovlecei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...