Chiftelute din creier

Se curata creierul si se spala, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se inmoaie suficient, se scoate, se scurge si se zdrobeste cu furcu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g creier de porc sau de vita
  • 100 g cascaval
  • o ceapa
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de pesmet
  • 6 linguri de ulei
  • o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • ienibahar

Mod de preparare

Se curata creierul si se spala, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se inmoaie suficient, se scoate, se scurge si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca bine cu ceapa, tocata marunt si calita in putin ulei, cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, cu un ou, cu cascavalul ras, cu verdeata tocata marunt, cu sare, piper si ienibahar. Se formeaza chiftelutele, care se dau, pe rand, prin faina, ou batut si pesmet, apoi se rumenesc in ulei incins.
Se servesc cu salata de rosii.

Alte aperitive retete recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Rulada de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca