Chiftelute din piept de gaina

Pieptul taiat bucatele se da prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa. Ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de gaina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde tocat marunt
  • 1 ceapa
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 felie paine
  • 25 gr unt

Mod de preparare

Pieptul taiat bucatele se da prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa. Ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit in 25 gr de unt. Se adauga apa si dupa ce a scazut se toarna peste carne, se adauga verdeata, 1 ou si se potriveste la gust de sare si piper. Din amestecul rezultat se modeleaza chiftelute care se dau apoi prin faina, ou batut, pesmet si din nou prin oul batut. Se pun la prajit in uleiul fierbinte si se prajesc pe ambele parti.


Se servesc calde.

Alte aperitive:

Chiftele

Ciuperci umplute

Zacusca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...