Chiftelute in pat de aluat

Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc. Se intindei foaia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 gr carne tocata
  • verdeata
  • piper
  • usturoi
  • 2-3 oua
  • faina si sare; foi congelate pentru pateuri (din comert); salata Tzatziki: 1 iaurt bun (450 gr)
  • ceapa si usturoi verde
  • castravete
  • marar
  • sare si zeama de lamiie

Mod de preparare

Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc.

Se intindei foaia pentru pateuri si se decupeaza cerculete cu un pahar mai ascutit la gura. Se pun intr-o tava tapetata cu hirtie speciala si cu putin unt si se baga la cuptor. Dupa ce se coc se scot sa se raceasca.

Pentru salata Tzatziki se amesteca iaurtul cu ceapa si usturoiul maruntite, castravetele taiat cubulete, mararul tocat, sarea si putina zeama de lamiie - dupa gust.

Peste pateuri se pune cu o lingurita salata Tzatziki si deasupra cite o chifteluta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...