Chiftelute in sos marocan

Chiftelele in sos marocan sunt aperitive simple si gustoase. Se pregatesc cu ingredientele: carne de miel, felii de paine, verdeata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne d emiel tocata
  • 120 ml lapte
  • 1 felie de paine
  • patrunjel
  • menta
  • oregano
  • 2-3 catei de usturoi
  •  
  • Pentru sos
  • 30 ml de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cutii de rosii in bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • o leg.mica de busuioc
  • 1 leg. patrunjel
  • fulgi de migdale
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Chiftelute in sos marocan se pregatesc astfel: intr-un castron punem paine udata si faramitata impreuna cu carnea, verdeturile, sarea si usturoiul tocat. Amestecam si formam bilute. Pe un gratar incins frigem chiftelute, apoi le punem intr-un vas acoperit. Pentru sos incingem ulei si calim (nu ardem) usturoiul zdrobit. Adaugam rosiile tocate si pasta de ardei. Lasam sa scada. Punem chiftelele si mai lasam pe foc cateva zeci de minute. La final, potrivim de sare si piper.


Se servesc cu busuioc si patrunjel proaspat.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

De sezon, rapid, usor si gustos.......

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii