Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia.
Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc.
Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat.
Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit ca in imaginile de mai jos si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute.
Dupa ce am facut toate sarmalutele, am pus la incins intr-o tigaie (sau intr-un tuci puteti face) mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile.
Clatitele umplute si prajite trebuie lasate putin la scurs inainte de a le servi. Eu le-am devorat simple si reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu cartofi natur.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii