Clatite umplute si prajite

Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1l de lapte
  • faina cat cuprinde
  • 2 oua
  • o lingurita rasa de sare
  • 150 gr pateu
  • 50 g unt
  • cateva fire de marar
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc.

Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat.

Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit ca in imaginile de mai jos si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute.

Dupa ce am facut toate sarmalutele, am pus la incins intr-o tigaie (sau intr-un tuci puteti face) mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile.

Clatitele umplute si prajite trebuie lasate putin la scurs inainte de a le servi. Eu le-am devorat simple si reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu cartofi natur.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca