Empanadas

Empanadas, reteta de origina spaniola, este o gustare foarte apreciata, servita langa bere in Spania, sau ca si fel principal in localurile dedicate pregatirii acestui preparat culinar. Umpluturile pentru empanadas pot varia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g jambon afumat
  • taiat
  • 100g chorizo
  • 1 ou fiert
  • 1 ceapa tocata
  • 3lg sos de rosii
  • 125ml vin alb
  • 50ml ulei de masline
  • coaja de lamaie fasii
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Prajiti cateva felii de coaja de lamaie in uleiul de masline, lasati sa se raceasca si amestecati apoi cu vinul. Puneti sare si amestecati energic pana cand amestecul devine laptos. Adaugati faina treptat, amestecand la inceput cu o lingura de lemn iar apoi cu mana framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasati-l sa stea la rece 2 ore.

Intre timp preparati umplutura pentru empanadas:

Caliti ceapa in putin ulei incins, pana cand incepe sa se rumeneasca, adaugati apoi chorizo, oul fiert taiat cubulete si amestecati bine dupa care luati compozitia de pe foc.

Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si cu ajutorul unui pahar cu gura mare, decupati cercuri. Pe o jumatate a cercului puneti umplutura, dupa care pliati ca sa obtineti o semiluna. Presati ca sa nu iasa umplutura sau lipiti cu ajutorul unul dispozitiv special pentru asta.

Empanadas se prajesc in mult ulei incins pana cand se rumenesc pe ambele parti.


Empanadas se servesc fierbinti.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca