Gasca cu sos

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • copane de gasca
  • piept de gasca
  • maruntaie
  • zarzavat de supa
  • sare
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 cana de vin alb
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g ciuperci
  • 1 lingura de mustar

Mod de preparare

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se adauga putina sare. Se inlatura spuma, iar dupa o ora de fierbere se adauga zarzavatul de supa spalat si curatat. Cand carnea se poate consuma, se scoate, se curata de oase si se lasa pe o farfurie sa se raceasca. Separat se pregateste sosul. Se inmoaie untul pe foc, se adauga faina, se subtiaza amestecul cu vin turnat treptat, dupa care se adauga otetul si mustarul subtiat cu putina apa. Sosul astfel obtinut se fierbe pe foc mic zece minute, dupa care se amesteca cu ciupercile scazute in sucul lor. Se sareaza dupa gust si se ia oala de pe foc, dupa ce au fiert si ciupercile in sos zece minute. Se raceste sosul si se toarna peste carnea de gasca asezata pe un platou si inconjurata de maruntaiele fierte si ele.

In supa ramasa se fierbe zarzavat curatat si spalat si se adauga paste fainoase fierte separat. Supa se presara cu patrunjel verde tocat fin si se serveste ca prim fel de mancare. Dupa gust, sosul "Robert" se poate indulci cu o lingura de zahar, pus sa fiarba in sos o data cu mustarul si otetul.

Mancarea se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Ciuperci cu maioneza

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

O idee super rapidă și delicioasă pentru o gustare pe placul întregii familii. Pentru a pregăti aceste Sendvișuri...

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa