Gasca cu sos

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • copane de gasca
  • piept de gasca
  • maruntaie
  • zarzavat de supa
  • sare
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 cana de vin alb
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g ciuperci
  • 1 lingura de mustar

Mod de preparare

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se adauga putina sare. Se inlatura spuma, iar dupa o ora de fierbere se adauga zarzavatul de supa spalat si curatat. Cand carnea se poate consuma, se scoate, se curata de oase si se lasa pe o farfurie sa se raceasca. Separat se pregateste sosul. Se inmoaie untul pe foc, se adauga faina, se subtiaza amestecul cu vin turnat treptat, dupa care se adauga otetul si mustarul subtiat cu putina apa. Sosul astfel obtinut se fierbe pe foc mic zece minute, dupa care se amesteca cu ciupercile scazute in sucul lor. Se sareaza dupa gust si se ia oala de pe foc, dupa ce au fiert si ciupercile in sos zece minute. Se raceste sosul si se toarna peste carnea de gasca asezata pe un platou si inconjurata de maruntaiele fierte si ele.

In supa ramasa se fierbe zarzavat curatat si spalat si se adauga paste fainoase fierte separat. Supa se presara cu patrunjel verde tocat fin si se serveste ca prim fel de mancare. Dupa gust, sosul "Robert" se poate indulci cu o lingura de zahar, pus sa fiarba in sos o data cu mustarul si otetul.

Mancarea se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Ciuperci cu maioneza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca