Ficatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt foarte bine fierte, se tre
Ficatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt foarte bine fierte, se trec de doua sau trei ori prin masina de tocat, pana cand se transforma intr-o pasta fina. Se potriveste gustul cu sare, piper si boia dulce, se amesteca bine si, cu aceasta compozitie, se umple intestinul de porc, curatat bine si spalat in mai multe ape. Eventual, acesta se tine timp de cateva ore in apa cu otet, apoi se clateste. Dupa ce a fost umplut, se preseaza cu degetele, astfel incat compozitia sa se repartizeze omogen, apoi se leaga strans Ia capete si se fierbe timp de aproximativ 30 de minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se pastreaza la frigider.
Se serveste cu mustar sau cu hrean ras si otet.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt
Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj