Limba cu sos alb

Se face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta omogena. Se subtiaza cu lapte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr limba
  • 1 lamaie
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de faina
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • zarzavat de supa

Mod de preparare

Se face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta omogena. Se subtiaza cu lapte adaugat treptat, amestecand fara intrerupere cu o lingura de lemn in compozitie, ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Sosul obtinut se fierbe pana cand devine de consistenta unei smantani, dupa care se lasa sa se raceasca si se rastoarna peste feliile de limba fiarta.
Platoul pe care se lucreaza se tine la rece si mancarea se serveste rece, ca aperitiv.

Alte aperitive:

Salata beouf

Oua umplute

Salata de vinete

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa