Mandu - coltunasi coreeni

Mandu - coltunasii coreeni sunt o idee minunata pentru clipele lipsite de inspiratie. Sunt usor de pregatit si deliciosi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente ptr foile de wonton:
  • 250 gr faina
  • 1/4 cana de apa rece
  • 1 ou
  • faina sau amidon pentru suprafata de lucru
  •  
  • Ingrediente ptr umplutura:
  • 250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
  • 3-4 cepe verzi
  • taiate sau tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat ras
  • dupa gust
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1/2 lingurita de ulei de susan

Mod de preparare

La acest preparat,mi-ar fi de folos accesoriul de tocare fina de la mixerul HR 1372. As toca si carnea mai fin,in coltunasi e mai placut sa nu gasim cocoloase.

Am invatat sa fac astfel de coltunasi de la o familie de japonezi,ei mi-au aratat varianta lor,eu doar am schimbat ingredientele cu cele specifice bucatariei coreene.

Mod de preparare:
Foile de wonton:Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.

Umplutura: Amestecam bine toate ingredientele.

Intintem aluatul pe suprafata de lucru, peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Luam cu varful degetelor aluat si il plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul, apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Mandu se poate praji in baie de ulei, in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie, eventual se poate turna si putina apa.


Coltunasii coreeni se servesc cu un sos din sos de soia, otet si ulei de susan.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa