Mini-snitele in crusta de verdeata

Mini-snitelele in crusta de verdeata sunt un aperitiv cu carne foarte usor de preparat. Aveti nevoie de piept de curcan, morcovi, telina, ardei, ulei si verdeata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fire de telina verde
  • 1 bulb fenicul
  • 1 morcov
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • 12 felii de piept de curcan
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura cimbru
  • 6 felii toast
  • 2 galbenusuri de oua
  • 100 gr unt moale
  • 50 ml vin alb

Mod de preparare

Mini-snitelele in crusta de verdeata sunt un aperitiv cu carne foarte usor de preparat. Legumele se curata sis e taie bucati. Se pun deoparet cateva frunzulite de fenicul. Se oparesc in apa cu sare 2-3 minute, legumele, apoi se trec prin apa rece, se scurg si se pun deoparte. Se incinge cuptorul la 180 grade, se sterge carnea, se sareaza si se pipereaza. Se incing 2 linguri ulei intr-o tigaie, se prajeste carnea pe fiecare parte cca 1 minut, apoi se asaza intr-o forma. Se decojesc feliile de paine si se faramiteaza. Se amesteca impreuna cu frunzulitele de cimbru, galbenusuri si unt moale. Se sareaza, se pipereaza si se repartizeaza compozitia pe feliile de carne. Se coc la cuptor 10 minute. separat, intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se calesc legumele. Se toarna vinul, se sareaza si se pipereaza.


Snitelele gratinate se servesc cu legume si se presara cu frunze de fenicul.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...