Usturoiul pisat se amesteca cu 2-3 linguri de apa. Carnea impreuna cu seul se trec prin masina de tocat de cateva ori apoi se condimenteaza cu sare, p
Usturoiul pisat se amesteca cu 2-3 linguri de apa. Carnea impreuna cu seul se trec prin masina de tocat de cateva ori apoi se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si ienibahar. Se adauga bicarbonatul si vreo 5-6 linguri de apa rece. Dupa ce se amesteca zeama de usturoi si se framanta totul, se lasa la rece pana a doua zi. Se trece carnea de mititei prin masina de tocat carne, la care s-a adaugat in prealabil palnia de facut carnati. Dupa ce iese, carnea se rupe in bucati lungi de 6-7 cm. Mititeii se ung cu ulei si se pun la fript pe gratar. Se stropesc cu zeama de carne si nu se frig foarte tare.
Se servesc fierbinti cu mustar.
Alte retete:
Chiftele
Placinta de dovleac
Ciuperci umplute
O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!
Tarta cu mere si scortisoaraOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj