Muschi impanat

Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de porc catei de usturoi (aprox

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc intr-o bucata
  • aproximativ de grosimea undei sticle
  • 3 table slanina
  • 5 buc. ceapa
  • 1kg ardei gras
  • 4 capatini usturoi
  • 2 buc. telina
  • 1/2 kg morcov
  • 3-4 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi leustean
  • rozmarin
  • 1/2 kg portocale
  • 1 kg rosii

Mod de preparare

Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de porc catei de usturoi (aprox. din 2 in 2 cm), taiati in doua. La fel se procedeaza si cu morcovul, patrunjelul si telina. Se condimenteaza cu boia, sare, piper si rozmarin. Se presara pe foliile de slanina leustean si se impacheteaza muschiul in slanina. Se leaga cu ata rezistenta.

Intr-un ceaun se taie bucati destul de mari , ardeii, ceapa (pestisori), morcovii rondele, portocalele, telina, usturoiul (pisat) si rosiile taiate in bucati marisoare. Amestecul se caleste la foc cu ulei de masline. Se pune muschiul impachetat in amestec si se adauga condimente, sare, piper si rozmarin dupa gust. Se acopera cu apa. Se lasa la fiert si se completeaza cu apa cel mult o data. Se lasa la fezandat 48 de ore muschiul in amestecul rezultat. Apoi se da la fum.
Se serveste cu garnitura de brocoli, cartofi pai, sau salata de conopida. Se mai poate servi cu salata de cruditati.

Sa aveti pofta !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca