Muschiulet cu fructe

Cu cateva ore inainte de preparare, se unge muschiuletul cu putin ulei de masline, se sareaza si condimenteaza si se da la frigider(ideal ar fi de sea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca 1 kg muschi de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • un pahar de vin alb
  • sare piper
  • condimente amestec uscate (cimbrisor
  • dafin
  • piper
  • usturoi
  • oregano
  • anason
  • busuioc
  • coriandru)
  • 3 portocale
  • 2 mere
  • 100 g cascaval
  • 3-4 ciuperci
  • rosii chery in bulion(sau rosii cheri proaspete si un pahar de suc de rosii)

Mod de preparare

Cu cateva ore inainte de preparare, se unge muschiuletul cu putin ulei de masline, se sareaza si condimenteaza si se da la frigider(ideal ar fi de seara pana a doua zi).

Muschiuletul condimentat se crestaza din loc in loc si se infig feliute taiate subtiri dintr-un mar,se aseaza deasupra ciupercile curatate si spalate.

Se toarna deasupra restul de ulei de masline, sucul de rosii si paharul de vin alb si se da la cuptor, la foc potrivit, udand din cand in cand carnea cu sosul din tava, pana se inmoaie carnea(o incercam cu o furculita).

Portocalele curatate se dau la blender pana se obtine un piure care se toarna deasupra muschiului inmuiat bine, pe langa muschi se aseaza merele date prin razatoare si rosioarele chery.

Se da din nou la cuptor cam 10 minute dupa care se scoate si se presara deasupra cascavalul dat prin razatoare mare, se da din nou 5 minute pentru gratinare.


Se serveste taiat felii,cu sosul de mere, din tava, decorat cu frunze de patrunjel, rosioare chery si masline negre.

Pofta buna!

Reteta Muschiulet cu fructe a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici:

Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie,

Rulade de porc,

Muschi de porc a la Jamie

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca