Painica greceasca din carne

Inmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu chifla, ou, ceapa calita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne tocata (amestec de vita si oaie)
  • 1 ou
  • 1 chifla
  • 100 g branza feta
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • boia
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Inmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu chifla, ou, ceapa calita si ciuperci. Condimenteaza-o cu usturoi pisat, sare, boia si coaja rasa de lamaie. Framanta bine si pune jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu ulei. Aseaza branza feta taiata cubulete si acopera cu restul compozitiei. Cu mainile ude formeaza-o ca pe o painica, stropeste-o cu ulei si rumeneste-o in cuptorul incins.
Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Placinta branza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...