Pastisio

Se pun macaroanele la fiert cu un praf de sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurg, apoi se pun intr-un castron. Se adau

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Pastisio

Ingrediente

  • 400 gr macaroane
  • 4 linguri cu unt
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 oua
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lunguri cu vin sec
  • sare
  • piper
  • 1 cana de apa
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 2 linguri cu unt
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun macaroanele la fiert cu un praf de sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurg, apoi se pun intr-un castron. Se adauga 4 linguri cu unt topit, cascavalul ras, sare si piper. Ouale se bat bine si se pun peste macaroane. Se amesteca bine si se da deoparte.

Se curata ceapa, se toaca si se caleste intr-un vas mai mare cu 2 linguri de unt. Se adauga carnea si usturoiul pisat, bulionul, vinul, o ceasca de apa, sare si piper dupa gust. Se lasa pe foc pana scade zeama, cam 15-20 de minute.

Pentru sosul Bechamel. Punem untul la topit. Se adauga faina si se mesteca circa 2 minute. Se incorporeaza incet laptele pentru a nu se forma cocoloase. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar inainte de a stinge focul se adauga si oul batut. Se pune 4-5 linguri din sos peste carne.

Se pune intru-n vas(de yena,tava,etc) un rand de paste, apoi unul de carne, sos, din nou paste, carne, sos si la sfarsit paste. Se da la cuptor pentru circa 50 de minute.


Se serveste cu cascaval ras.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...